Tjo je Mirko Filipović?

Mirko “Cro Cop” Filipović, rođen u Vinkovcima, predstavlja san svakog borca borilačkih vještina.

Svoj dječački san je ostvario u K1 World Grand Prix-u, i tako postao drugi čovjek koji je pobijedio u K1 i MMA-u. Mirkov znak je lijevi high kick, kojeg se plaše i najneustrašiviji protivnici u ringu.

Svoju zadnju borbu i umirovljenje od profesionaImage result for Tjo je Mirko Filipović?lnog sporta najavio je za ovu godinu, iako nije otkrio ime suparnika u ringu.

Svoju ljubav prema borilačkim vještinama potvrdio je odlaskom iz anti-terorističke jedinice Lučko i počinje se profesionalno boriti. Tako započinje njegova karijera ultimate fighta.

Mnogi ne znaju da je trenirao karate, i uspješno se borio u amaterskom boksu. Ostavština tog perioda je vrhunska boksačka vještina, kojom je kasnije isticao od ostalih boraca.

Kao hrvatski reprezentativac sudjelovao u superteškoj kategoriji, u nižim kategorijama nastupili su i Stjepan Božić, Stipe Drviš, Ruslan Čagajev i Felix Savon.

Poslije toga je pobijedio K-1 borca Mikea Bernarda, nakon toga porazio je japansku zvijezdu Musashija, te Australca Sam Greca. Brojne pobjede dovele su ga do borbe s poznatim “Minotaurom”. U navedenoj borbi Mirko je skoro nokautirao protivnika ali Minotaur je na kraju pobijedio polugom na ruci, priznavši da je bio previše samouvjeren i da je to koštalo pobjede.

Cro Cop je svoju najtežu borbu imao protiv Fedora Emelianenka, koji je tvrdio da mu je Filipović bio dosad najteži protivnik: ta borba je proglašena najboljom MMA borbom svih vremena.

Kandidirao se i za Hrvatski sabor, gdje se borio za veće financiranje policije. Nedugo zatim je istupio jer nije bilo rezultata njegovog rada. Malo je poznato da je snimo film Ultimate Force i da ga prilikom ulaska u ring prati pjesma “The Wild Boys” grupe Duran Duran. U prvom nastupu u UFC-u pratila ga je njegova spomenuta službena himna.

Miriko je gubio i dobivao, pobjeđivao i bio pobjeđivan, ali je još uvijek jedan od naših najpoznatijih boraca i kao takav zaslužuje poštovanje.