Pobjeda Ivice Truščeka u Japanu

Image result for Pobjeda Ivice Truščeka u JapanuPobjeda Ivice Truščeka

Hrvatski borac i MMA veteran, Ivica Trušček, nastupio je u Japanu na eventu koji je organizirao Fighting Network Rings i upisao pobjedu protiv domaćeg borca Hirokija Kishine. Ivičin nadimak u svijetu MMA borbi je „Terror“ i to je opravdao pobijedivši japanskog borca. Križevčanin je do pobjede došao gušenjem i to već u prvoj rundi borbe. Trušček je iskoristio svoje znanje i iskustvo te nije dao dvadesettrogodišnjem Japancu da se opusti i pokaže nešto više. Odlično je odrađivao prednji direkt, no ovog puta borbu je odlučila Trušćekovo znanje u parteru. Prije samog gušenja i završavanja borbe, Trušček fino podiže nogu te silovito pogađa Hirokija Kishinu u glavu što ga je vidno iznenadilo i ošamutilo. Trušček je znao kako mu ova regionalna promocija donosi priliku nastupa na FFC eventu u Las Vegasu te je morao pobijediti ako želi nastup u Americi. Ovu borbu posvetio je hrvatskim nogometnim reprezentativcima koji su proslavili Hrvatsku po cijelom svijetu. Ivica kaže kako ga sada na MMA eventima više pitaju za „Vatrene“ nego li za hrvatsku legendu Mirka Filipovića.

Karijera

Hrvatski veteran počeo je boriti se sa svoje 24 godine, a trenutno ima više od 50 borbi u svojoj karijeri. Trenutno ima pet pobjeda u posljednjih pet borbi te godišnje odradi oko desetak borbi što ga čini vjerojatno najaktivnijim borcem ovih prostora. Posljednja borba „Terrora“ bila je protiv Colina Fletchera u lipnju ove godine. Borba se održala u Engleskoj te je Ivica uspješno svladao bivšeg UFC borca, kojemu je nadimak „Freakshow“. Trušček je u Englesku otišao bez timskih kolega i trenera, a favorit je bio Fletcher, koji je lokalna zvijezda zbog svojeg nastupanja u UFC-u i borbi protiv slavnijih boraca. Borba je bila u kavezu, velter kategorija do 77 kilograma.

FFC Las Vegas

FFC, jedna od najbrže rastućih promocija borilačkih sportova, najavila je svoj dugo očekivani event koji je službeno postavljen za 14. rujna. Organizacija ovakvog događaja postaje najveći uspjeh osnivača i predsjednika Orsata Zovke.