Opasne cure iz Splita

Pitbull je najnagrađivaniji sportski klub u Hrvatskoj, uspjesi su temeljeni na ljubavi prema sportu uz rast broja profesionalnih i rekreativnih boraca. Klub djeluje u sklopu Sportskog centra Gripe, broji oko 300 članova i pošto znamo u kakvom su stanju većina naših sportskih klubova, ovaj ima sreću da zadovoljava sve potrebe svojih boraca.

Polaznici treniraju:

  • klasični boks
  • kickboxing
  • tajlandski boks
  • savate boks
  • slobodnu borbu (MMA)

Ako ulazite u Sportski centar Gripe, zadnja u nizu je dvorana za borilačke sportove, pristojna i osvjetljena, zidovi su ukrašeni trofejima, novinskih članaka koji hvale članove kluba. Prostor je podijeljen na galeriju s teretanom, boksački ring, prostor za trening s vrećama za udaranje. U klubu istovremeno trenira oko dvadeset ljudi.

U klubu treniraju cure svih profesionalnih smjerova, struka i interesa. Posebno treba napomenuti da klub ne odgaja samo borce, već odgovorne ljude koji će doprinositi zajednici.

Iako je to sport kojim dominiraju muškarci, sve je više žena koje se pridružuju. Splitski klub se vratio s nacionalnog prvenstva održanom u Osijeku s 15 odličja, od kojih čak 7 pripada ženama. Reklo bi se da ne zaostaju za svojim muškim kolegama.

Image result for Lucija BilobrkLucija Bilobrk dočekana je u svojem gradu onako kako se dočekuju prvaci, pokupivši zlato na svjetskom kickboxing prvenstvu u Budimpešti.

Činjenica da je najmlađa seniorka dokazuje njezinu upornost i predanost treninzima.

Lucija je doživjela nešto što se teško zaboravlja a govori i o tome koliko njezini uspjesi kao i uspjesi drugih splitskih sportaša znače Splićanima. Prije utakmice na Poljudu, prozvana je da izađe, dok je cijeli stadion klicao, poklonjen joj je dres na kojem je pisalo 2017. Naime, to je godina koju će pamtiti po velikim uspjesima.

Lijepo je znati da je Split prepoznao i nagradio svoju trofejnu sportašicu i da se i manje popularnim sportovima pridaje pozornost. To je veliki poticaj na trud i daljnji rad sportaša.