Mladi hrvatski borac Antonio

Antonio Plazibat, mladi hrvatski borac, izgubio je borbu protiv Sergeja Maslobojeva u najjačoj azijskoj borilačkoj promociji ONE FImage result for Mladi hrvatski borac AntonioC. Natjecao se u kategoriji do 95 kilograma, izgubio je nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudaca.

Pobijedio je stariji i iskusniji Litvanac Maslobojev kojeg su snažni i brzi niski udarci doveli do pobjede, usprkos sjajnim trenucima i našeg mladog borca. Bez obzira na poraz, Antonio kreće velikim koracima u osvajanje svjetskog borilačkog vrha. Najperspektivniji hrvatski boksač već je prepoznat u borilačkom sportu; većinu njegovih borbi završava nokautom.

Po broju borbi je još uvijek mlad i neiskusan, jer vrhunac karijere kickboksači kickboksači doživljavaju između 35 do 40 godina, dok Antonio ima samo 24 godine.

Čim se vratio iz Azije, odmah se posvetio treninzima u splitskom klubu Ameo, zanemarujući vremensku razliku.

Podržan od strane Branka Cikatića, pobjednika prvog K-1 Grand-Prixa, Antonio je dobio priliku boriti se na ovom značajnom natjecanju. Natjecatelji koji uđu u finale, imaju tri uzastopne borbe u istoj večeri, što zahtjeva izdržljivost i snagu. Za takav napor potrebna je fizička i psihička snaga, borac se mora zagrijati i ohladiti tri puta uzastopno. Psihološka priprema je veoma važna kod pripreme takvog natjecanja. Uz sve to potrebno je i malo sreće.

K-1 borbe znaju biti jako brutalne, borci koriste ruke, noge, koljena i traži se posebna fizička sprema.

Hrvatski borci prije njega, Mirko Filipović, Mladen Brestovec- sudjelovali su na ovom takmičenju uz podršku Branka Cikatića. Naši boksači cijenjeni su u svijetu, postižu vrhunske rezultate i bili bi zahvalni kad bi država to prepoznala.

Antonio bi svima preporučio kickboxing, jer ne samo što će se mladi dobro osjećati već pomaže ostati zdrav. Ozljede nisu tako česte, uglavnom su modrice koje prođu nakon nekog vremena.

Sportaš se žali na slabu potporu grada Splita, jer se veća pažnja posvećuje poznatijim sportovima, kao što je nogomet.

Međutim, skroman sportaš zahvalan je za svaku pomoć.