Mlada Slavonka na tronu svijeta

Mlada hrvatska borkinja Adriana Vuković natjecala se u više borilačkih disciplina te je u gotovo svima iznova potvrđivala svoj zvjezdani status. Najprestižnije nagrade osvajala je u “grapplingu” i amaterskom boksu. Zbog iznimnih rezultata zapazio ju je trener Firas Zahabi koji vodi poznati Tristar Gym u Kanadi, gdje Adriana trenira. Zbog napornih treninga i priprema za natjecanja živi na relaciji Hrvatska-Kanada.

Image result for Firas ZahabiAdriana Vuković, rođom Đakovčanka, trenira od svoje 14. godine i nosi nadimak “Djevojka od milijun dolara”, koji je više puta potvrdila.

Prva Hrvatica koja je osvojila internacionalnu medalju u boksu u kategoriji mlađih seniorki, prva u Hrvatskoj u običnom i tajlandskom boksu, potpisala je svoj prvi profesionalni ugovor za američku MMA organizaciju Invicta FC. Što više reći o “Djevojci od milijun dolara?” Njena djela i postignuća govore sve.

Hrvatska je zemlja svjetskih sportaša, što se potvrđuje iz dana u dan, jedna od njih je svakako Adriana Vuković. Ugovor potpisan sa MMA pruža šansu da postane profesionalna prvakinja svijeta u MMA, što bi predstavljalo ostvarenje njenih snova, o kojima se nije usudila glasno govoriti, ali njene borbe govore više od toga.

Završavajući srednju školu, trenirala je devet borilačkih sportova, živjela je za natjecanja, a vrijeme do natjecanja popunjavala treninzima.

Trud se i te kako isplatio jer danas je trenira Firaz Zahabi, koji je trenirao i najboljeg velteraša u povijesti MMA-a, Georgesa St-Pierrea, pa se moguće nadati da i Adrianu očekuje takvu budućnost.

Svaki dan putuje sat i pol u Montreal, kako bi trenirala dva puta dnevno. jedino što joj nedostaje je njezina obitelj, a putovanja ne smatra zamorom.

Život na drugom kraju svijeta nije lak, ali kad čovjek radi ono što voli, onda ništa nije teško. Kao tinejđerica živjela je u Zagrebu, a danas mora preko oceana da bi bila sa svojom obitelji.

Adriana je skromna djevojka koja se usudi imati velike snove, put do Kanade joj nije bio lagan, a postat će i teži. U ring se ulazi s jednim ciljem – poraziti protivnicu.