Branko Cikatić (Hrvatski Tigar)

Mladen Brestovac je hrvatski kickboksač koji se natječe u brojnim borbama. Rođen je u Zagrebu 1983. godine.

Prije nego što se počeo baviti kickboxingom, postizao je izvrsne rezultate u tajlandskom boksu, u čemu je najbolji u Hrvatskoj. Osim toga, sudjelovao je i u K-1 borbama. Danas je u sustavu Final Fight Championship, organizacije koja predstavlja međunarodnu organizaciju za organiziranje borilačkih vještina svih vrsta poput boksa i kickboxinga. Natječe se i u Gloryju, agenciji/promociji koja također redovito organizira mečeve u kickboxingu.

Mladen je 2013. godine proglašen najboljim hrvatskim K1 borcem. Odluku su donijeli stručni članovi žirija koji su činili članovi Fight Channela, kickboxing trenera i sportskih novinara. U to vrijeme Mirko Filipović, kao jedan od najboljih kickboksača svih vremena, bio je izvan konkurencije.

Od 24. srpnja 2017. Godine Mladen se nalazi na 7. mjestu najboljih kickboksača u teškoj kategoriji.

Borbe

Image result for Branko Cikatić (Hrvatski Tigar)Brestovac se prije pet godina trebao boriti s kineskim borcem Taishanom na prestižnom natjecanju K-1 World Grand Prix 2012 Final koji se održao u Zagrebu. Međutim, nije se borio Taishen, nego ga je zamijenio Frank Munoza. Mladen je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Isto tako, jednoglasnom odlukom pobijedio je i Sergeja Lascenka na zadarskom eventu. U jednom trenutku tijekom borbe Mladen je Sergeju zaredao udarce, a lijevi kick je presudio. Mladen je dominirao cijelu borbu te je zasluženo odnio pobjedu.

2013. godina bila je izuzetno uspješna za hrvatskog sportaša. Na Final Fight Championship 8 u Zagrebu pobijedio je Ali Cenika iz Nizozemske. U studenom 2013. Brestovac je napokon potpisao za Glory, kickboxing promociju. Na Glory 14 ubojitim udarcem (high kickom) pobijedio je Jahfarr Wilnisa već u prvoj rundi.

Nakon toga, 2014. godine izbacio je Tomasa Pakutinskasa s FFC 2 Futures natjecanja te Tomaža Simoniča u K1 borbi.

Nažalost, 2. lipnja 2018. godine Mladen je po drugi puta poražen od teškaša Rica Verhoevena te nije uspio osvojiti svjetski naslov.