Razlog poraza Stipe Miočića od Daniela Cormiera

Daniel Cormier nokautirao je Stipu Miočića prvi puta u karijeri, i time je postao drugi dvostruki UFC prvak u povijesti nakon irca Conora McGregora. Pretpostavljamo da je Miočićeva ekipa pripremajući ovaj meč bila uvjerena da su u prednosti, pogotovo u stajanju i ručnim izmjenama. Na početku ovog meča Stipe je šokirao svog protivnika taktikom tako što je preuzeo inicijativu i nametnuo svoju dominaciju. Bila je to odlična odluka, s obzirom da je Cormier dominirao u većini svojih mečeva i tjerao protivnike u prostor van zone ugode. Fenomenalan početak Miočića i njegova vladavina, koju je imao u samom startu meča, su zapravo doveli do ovog poraza.

Image result for Stipe Miočića i Daniela CormieraCormierov prvi udarac u meču mu je donio veliko samopouzdanje, krenuo je po svoju novu pobjedu ne misleći previše o taktici koju je dogovarao sa ljudima oko sebe. Stipe je počinio veliku pogrešku prepustivši svom suparniku prostor koji ga je koštao, pa i doveo do samog nokauta. Pravi uzrok ovog poraza leži u tome da je Stipe bio previše samouvjeren, mislio je kako je nepobjediv i da netko poput Cormiera nema apsolutno nikakve šanse za pobjedu. Ako pogledamo sa financijskog stajališta, Stipe je mnogo izgubio, Cormier je bio taj koji je osigurao svojim potomcima financijsku sigurnost do kraja života i to u borbi protiv Brocka Lesnara, koja će se održati 2018. godine i prema prvim procjenama na tom meču prodaja PPV-a će vjerojatno srušiti sve rekorde u dugo vremena.

Treba zaključiti da je prevelika vjera u sebe i potcjenjivanje protivnika dovela do samog poraza. Činilo se da Stipe pokušava brzopleto riješiti meč i stići na avion za Cleveland kako bi bio kraj svoje žene, koja se u tim trenucima porađala. Međutim, to se pokazala kao velika greška u Stipinoj karijeri, jer do pojasa će teško doći ponovno. Sve ovo je vodilo k tom porazu, nažalost tako se ne može pobijediti Cormier.