Ana Znaor

Poznata europska i svjetska kickboxing sportašica, koja osvaja svojom ležernošću i spontanošću.

Malo bi tko rekao da ova predana sportašica i diplomRelated imageirana učiteljica koja radi u školi, trenira svakodnevno u Kickboxing klubu „Sušak“ u Rijeci.

Građa sportaša može pomoći ali nije presudna za uspjeh; važna je upornost i brzina.

Pretpostavlja da su ovom borilačkom sportu česte ozljede, ali baš suprotno zbog opreme koja štiti natjecatelja, ozlijede su rijetke i uglavnom su modrice. Važnost se pridaje dobrom zagrijavanju prije samog natjecanja. Svako trening je drugačija kombinacija kardio vježbi, istezanja, udaraca, sparinga.

Prošle godine se Ana spremala za svjetsko prvenstvo, trenirala tri puta dnevno, ujutro trčanje, popodne kickboxing u dvorani, navečer teretana.

Kvalitetna prehrana je važna u životu svakog sportaša, međutim u svakodnevnom životu voli ”šarati”, obožava čokoladu i kolače. Najvažnije da se ona dobro osjeća u svome tijelu, a za ostalo je zaslužan trening i čvrsta vjera u sebe.

Ana ima sponzora koji je opskrbljuje potrebnim suplementima, odjećom ali troškove putovanja i smještaja pokriva sama. Zbog iznimnih rezultata dobiva stipendiju grada Rijeke, smatra da se samo od sporta ne može živjeti bez redovnog posla.

Misli da je prednost imati roditelja za trenera jer se s njim provodi 24 sata dnevno, pa se mogu analizirati protivnici, razgovarati o natjecanju.

Jedna je od sportašica koja ima potporu obitelji i uživa u treninzima, uz podršku obitelji sve je puno lakše. Ana je jedna od sportašica koje ne želi biti druga ili treća, već se bori za zlato.

Svako njeno natjecanje je usmjereno na osvajanje prvog mjesta.

Karijera kickboksača obično završava oko 30-te godine života, ali postoji mogućnost borbe i nakon 35. godine u kategoriji veteranki. Tu se Ana vidi u budućnosti, a mi joj želimo da tako bude.

Nada se da će nakon što se ostvari kao majka, ponovo početi vježbati i nastupati. Mi joj od srca to želimo!