Hoće li Stipe Miočić dobiti priliku za “rematch”

Image result for Pobjeda Daniel CormierPobjeda Daniela Cormiera

Američki borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić, osvojio je naslov prvaka UFC-a (teška kategorija) u svibnju 2016. godine kada je nokautirao Fabricija Werduma u brazilskom gradu Curitibi. Miočić je zatim još tri puta pobjeđivao svoje protivnike i tako postao rekorder UFC-a kao prva osoba koja je tri puta uzastopno obranila naslov prvaka teške kategorije. Ovaj niz pobjeda prekinuo je američki borac Daniel Cormier u prvoj rundi borbe i tako ušao u povijest UFC-a kao drugi borac koji je uspio istovremeno držati naslov u dvije kategorije. Cormier je rekao kako mu je bila čast dijeliti kavez sa prvakom i kako vjeruje da će se Stipe vratiti jači nego prije, no na pitanja o ponovnoj borbi ne daje odgovor.

Rematch

Nije ništa novo da dugogodišnji prvaci nakon svog poraza dobiju brzu priliku za iskupljenje, no hoće li takvu priliku dobiti i Stipe Miočić? Najveća Miočićeva prepreka je vrijeme i novac. Cormier prvo želi obraniti naslov prvaka u „light heavyweight“ kategoriji do kraja godine te zatim obraniti naslov prvaka u „heavyweight“ kategoriji borbom protiv Brock Lesnara, koji mora odraditi šest mjeseci testiranja na droge. Lesnar je profesionalni hrvač koji osim u UFC-u nastupa i u WWE-u te ima određenu popularnost koja zanima glavnog čovjeka UFC-a, Danu Whitea. UFC ima obvezu sastaviti “pravu borbu” prema konkurenciji, no UFC često sastavlja velike borbe koje će im donijeti novac i povećati popularnost sporta i fan baze. Upravo borba Cormier – Lesnar je primamljiva Dani Whiteu i veoma je teško da bi to odgodio radi Stipe Miočića. Poznato je kako se Stipe i Dana ne slažu veoma dobro i to se osobito vidjelo u govoru Miočića nakon pobjede protiv Francisa Ngannoa.

Hoće li Stipe Miočić dobiti priliku za ponovnu borbu i vraćanje svog pojasa ili će se boriti sa nekim novim borcem vidjet ćemo u nadolazećem vremenu.