Conor McGregor: umjesto u zatvor, vraća se u ring

Svjetski poznati MMA borac Conor McGregor izbjegao je zatvorsku kaznu nakon što je u sudnici priznao krivnju za napad na autobus pun UFC boraca. Incident se dogodio 5. travnja na ulicama New Yorka. Nadzorne kamere uhvatile su McGregora kako baca predmete na prozore od autobusa u kojem je bilo UFC osoblje te borci i njihovi menadžeri. U incidentu je ozlijeđeno više osoba, uključujući i dva UFC borca. Oni su zadobili takve ozljede da nisu mogli nastupiti na narednom UFC turniru.

Image result for Conor McGregorVeć 6. travnja McGregor se sam predao policiji, nakon čega su uslijedili sudski postupci.

Conar se, točnije, nagodio sa sudcem, koji mu je u zamjenu za priznanje krivice ponudio ostanak na slobodi. Da stvar bude još ironičnija, McGregor neće imati nikakav kazneni dosje, što praktički znači da se incident nije niti dogodio. Poznati borac mogao je biti optužen po 12 točaka, međutim na kraju je u potpunosti oslobođen.

Ono što je najvažnije u svemu je to da Conor može odmah nastaviti s daljnjim profesionalnim borbama, čemu se posebno vesele čelnici UFC-a, jer im nedostaje dobrih borbi koje će povećati gledanost njihovih mečeva.

Uvjeti McGregorova sporazuma o priznanju krivice odnose se na saniranje štete na autobusu. Točnije, mora određeni iznos uplatiti na račun autobusnog prijevoznika. Zatim, mora služiti zajednici. Jednostavnije rečeno, pet dana mora raditi za opće dobro. Nakon toga, obavezno treba pohađati program odnosno terapiju za kontrolu bijesa. Ni to neće trajati predugo; tek 1 do 3 dana.

Kad sve ovako zbrojimo i oduzmemo, McGregor je na kraju prošao veoma dobro.

McGregor se nije natjecao u MMA od studenog 2016. godine kada je u drugoj rundi UFC 205 knockoutom pobijedio Eddieja Alvareza. Tog je trenutka Conor McGregor postao prvi borac koji je stekao dva pojasa.

Predsjednik UFC-a izjavio je kako nije mogao planirati nikakve daljnje borbe McGregora, sve dok ne završe sudski postupci. Sada je sve gotovo te se veselimo novim i zanimljivim mečevima!